Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 18 Γενάρη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της οποίας το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργάνωσε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια προβάλλοντας το ζήτημα των συμβασιούχων, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα αλλά και εκφράζοντας την αντίθεσή του στην προοπτική κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Στην προσυγκέντρωση της Ομόνοιας μίλησε ο Φάνης Κυπραίος, μέλος του Συνδικάτου και πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Καισαριανής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά επιχειρεί να ξεγελάσει τους συναδέλφους συμβασιούχους καλλιεργώντας κλίμα αυταπάτης και αναμονής ότι τάχα θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε λύση. Καμιά αυταπάτη και καμία αναμονή. Το προηγούμενο διάστημα με τον αγώνα μας καταφέραμε να παραμείνουμε στη δουλειά. Σήμερα κλιμακώνουμε. Συνεχίζουμε για να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Ακόμα ανέδειξε τις ευθύνες της ΚΕΔΕ και της πλειοψηφίας των δημάρχων που στέκονται «συστηματικά ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων». Τις ευθύνες, επίσης, της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ («Συνδικαλιστική Ανατροπή» και ΔΑΚΕ) που μαζί με το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων έθεσε το ζήτημα των ΒΑΕ σε συνάντηση που είχε με τον Ανδρέα Νεφελούδη, γενικό γραμματέα του υπουργείου, θέτοντάς του το ζήτημα των ΒΑΕ. Ο Αν. Νεφελούδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε για το μισθολόγιο, δηλαδή εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία που σημαίνει συρρίκνωση και κατάργηση ΒΑΕ. Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους ο γραμματέας του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Χρύσανθος Κυριαζής, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που μεθοδεύει την κατάργηση των ΒΑΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους για να μην επιτρέψουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Στη συνέχεια έγινε νέα συνάντηση για το ζήτημα των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ουσιαστικά απάντησε με ένα ευχολόγιο, ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν οι συμβάσεις αλλά δεν μπορεί να δεσμευθεί για αυτό.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από μια σειρά δήμους του νομού, και μαζί τους οι απολυμένοι συμβασιούχοι από το Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής αλλά και οι απολυμένοι από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρά τη βροχή και την παγωνιά, οι εργαζόμενοι διαδήλωναν επί ώρες έξω από το ΥΜΑΘ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στη συνάντηση με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, απαίτησαν να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση της κυβέρνησης για ειδική νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει λύση στο πρόβλημα της πληρωμής των συμβασιούχων - παρατασιούχων, αλλά και θα διασφαλίζει την παραμονή στην εργασία όλων των συμβασιούχων.

Κινητοποίηση και στην Κόρινθο

Επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση που οργάνωσε έξω από το Δημαρχείο, η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Κορίνθου, όπου η δημοτική αρχή όχι μόνο αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις αλλά και δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί τους.

Στη συγκέντρωση μίλησε εκπρόσωπος της Επιτροπής αλλά και Σωματεία από άλλους κλάδους (Ύδρευσης Κιάτου, Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Κορίνθου, Γυναικών Κορίνθου) εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα τους για δουλειά.

Ακόμα έγινε συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου για μία ώρα. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού αστυνομικός, δηλώνοντας ότι είναι ο αστυνομικός διευθυντής Κορίνθου, εισέβαλε στο χώρο του Δημαρχείου προσπαθώντας, ανεπιτυχώς να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Επίσης, για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή απουσίαζε.

Σε σύσκεψη που έκαναν οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και έδωσαν νέο ραντεβού στις 24 Γενάρη, στις 11 το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου θα συζητηθεί η καταγγελία τους για τη εφαρμογή του νόμου που προβλέπει ανανέωση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017.

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (VIDEO - ΦΩΤΟ) Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (VIDEO - ΦΩΤΟ) Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 18, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.