Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ


Δελτίο Τύπου Υπ. Εσωτερικων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ).
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υπουργό για τις προτάσεις τους σχετικά με την λειτουργία των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Εστίασαν κυρίως στο θέμα της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των ΚΔΑΠ, στην ανάληψη συναρμοδιότητας  του Υπουργείου Εσωτερικών για το πλαίσιο λειτουργίας, στην θέσπιση ενιαίου κανονισμού εργασίας και στην υιοθέτηση μιας πρότυπης σύμβασης εργασίας, για τη σύναψη των αντίστοιχων συμβάσεων στα Κέντρα που λειτουργούν σε όλη την χώρα.
Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ως πολύ χρήσιμη τη συζήτηση κατά την οποία ενημερώθηκε εκτενώς για την λειτουργία των Κέντρων και επεσήμανε ότι η στήριξη των κοινωνικών δομών αποτελεί μία από τις προτεραιότητες  της κυβέρνησης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που πολλαπλασιάζουν εμπόδια και δυσκολίες.
Σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παρέμβαση για τον περιορισμό του άναρχου τοπίου που κυριαρχεί σήμερα με την καταχρηστική απασχόληση συμβασιούχων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συνδυασμό με τις πολλές και διαφορετικού τύπου συμβάσεις εργασίας.
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.