Η Αν. Υπ. Εργασίας Θ. Φωτίου για τις αλλαγές στα ΚΔΑΠ

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ξεκίνησε σήμερα 28/1/2017 τη διήμερη επίσκεψή της στο Νομό Πέλλας. 
Πρώτος σταθμός η πόλη της Έδεσσας όπου συναντήθηκε με Πολίτες και Φορείς τόσο της Πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να αφουγκρασθεί τα προβλήματά τους και να απαντήσει στις πολυάριθμες ερωτήσεις τους.
Έκανε εκτενή αναφορά στην έναρξη από 1ης Φεβρουαρίου της πλατφόρμας του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μέσω του οποίου θα ωφεληθούν περί τους 700.000 πολίτες που ζουν σήμερα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Συναντήθηκε με ομάδα απολυμένων, πρώην εργαζομένων σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με αντιπροσωπεία των τριτέκνων, καθώς και με εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι & ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ. 
Ως εκπαιδευτικός επί 41 χρόνια, η Υπουργός αποδείχθηκε άριστη γνώστης ακόμη και ιδιαίτερων λεπτομερειών του τρόπου λειτουργίας των ΚΔΑΠ, συσχετίζοντάς τα με τον τρόπο λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων. Άφησε να νοηθεί ότι μέσω του νοικοκυρέματος του παράλληλου τρόπου λειτουργίας των δύο αυτών πυλώνων της εκπαίδευσης ευελπιστεί να εξοικονομηθούν χρήματα. 
Έτσι θα πετύχει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν, παράλληλα με τα παλαιά και νέα ΚΔΑΠ, μέσα στους χώρους των Σχολείων, για πρακτικούς κυρίως λόγους, ενέργεια που θα έχει ως συνακόλουθο την αύξηση ωφελουμένων και εκπαιδευτικών.   
Σε ερώτηση της Ηλεκτρονικής μας Εφημερίδας σχετικά με το θέμα αυτό στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, με ιδιαίτερη έμφαση μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Δείτε το video:

 Άρθρο απο το karatzova.com
Η Αν. Υπ. Εργασίας Θ. Φωτίου για τις αλλαγές στα ΚΔΑΠ Η Αν. Υπ. Εργασίας Θ. Φωτίου για τις αλλαγές στα ΚΔΑΠ Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 28, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.