Δελτιο τύπου ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.για την συνάντηση με την Αν. Υπουργό Εργασίας, κα Θ. Φωτίου



Μετά τις εξαγγελίες της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Φωτίου για ανασχεδιασμό του θεσμού των ΚΔΑΠ με παράλληλη μεταφορά τους στα σχολικά κτίρια και τετράωρη απασχόληση των παιδιών συμπληρωματικά στα ολοήμερα σχολεία και λόγω της μεγάλης αναστάτωσης και ανασφάλειας που προκλήθηκε στο σύνολο των εργαζομένων πανελλαδικά, ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. ζήτησε συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία της κυρίας Υπουργού, της Βουλευτού του ΣYΡIZΑ κας Μερόπης Τζούφη ως υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, του δικηγόρου και μέλους του Δ.Σ. της Ε.ΕΤ.Α.Α. κ. Βαγγέλη Αυγουλά ως πολύ καλού γνώστη των θεμάτων μας από τη θητεία του δίπλα στον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και του Δ.Σ. του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Η κυρία Υπουργός διαβεβαίωσε το Δ.Σ. και δεσμεύτηκε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εγγυάται τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας του ήδη υπάρχοντος προσωπικού με ρητή δέσμευση για την διατήρηση της πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων η οποία μάλιστα  θα ρυθμιστεί όπου χρειαστεί με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προς αποφυγή δυσχερών μεταβολών. 

Η κα Φωτίου Δεσμεύτηκε επίσης ότι ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. δε θα βρεθεί αιφνιδίως προ τετελεσμένων και θα κληθεί να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας - επιτροπές που θα συσταθούν τόσο για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, όσο και για την επεξεργασία και βελτίωση των όρων του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» για την  χρονιά 2017-2018.

Η Υπουργός επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση  αναγνωρίζει τόσο το έργο και την κοινωνική προσφορά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στην Ελληνική οικογένεια, όσο και την πολυετή εμπειρία του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού και αναζητά τρόπους ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του θεσμού ακόμη και όταν εξαντληθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι.

Η Υπουργός τόνισε την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων δομών του προγράμματος, επέμεινε στις εξαγγελίες για μεταφορά των ΚΔΑΠ σε σχολικά κτίρια παράλληλα με την επέκταση και του θεσμού των ολοήμερων σχολείων, ενώ δεν αναφέρθηκε σε  λεπτομέρειες για πρακτικά θέματα όπως: 

1.Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μεταφορά των δημοτικών ΚΔΑΠ σε σχολικά κτίρια.

2. Ζητήματα αναφορικά με τη συστέγαση και τη σωστή λειτουργία των Δομών και των σχολείων με τρόπο που να μην υποβαθμίζει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

3. Αν οι Δομές που λειτουργούν σε ιδιόκτητα κτίρια των ΟΤΑ θα κλείσουν για να μεταφερθούν σε σχολικά κτίρια.

4. Την εξασφάλιση της μη μείωσης του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετούνται σήμερα από τα ΚΔΑΠ.

5. Την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των Δομών.

6. Την κατάργηση στην πράξη της Α’ 4ωρης βάρδιας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πρώτιστη ανάγκη να τηρηθούν οι σημερινές δεσμεύσεις της κυρίας Υπουργού τόσο για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και της πλήρους απασχόλησής μας, όσο και η συμμετοχή του ΠΑΣΕΚΔΑΠ σε όλες τις διεργασίες από τις οποίες θα προκύψει οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη αλλαγή.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. θα καταθέτει, όπως μας ζητήθηκε, στην κα Υπουργό, κάθε στοιχείο που διαθέτει για την ταχύτερη χαρτογράφηση της σημερινής κατάστασης και την απεικόνιση των υπαρχόντων προβλημάτων, καθώς και τις προτάσεις του για την αναγκαία μεταρρύθμιση του θεσμού προς όφελος της κοινωνίας. 

Τέλος, η κα Υπουργός δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση μαζί μας σε περίπου 15 ημέρες, όπου θα εξειδικευτούν περαιτέρω τα παραπάνω θέματα. 

Δελτιο τύπου ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.για την συνάντηση με την Αν. Υπουργό Εργασίας, κα Θ. Φωτίου Δελτιο τύπου ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.για την συνάντηση με την  Αν. Υπουργό Εργασίας, κα  Θ. Φωτίου Reviewed by G.Anesto on Ιανουαρίου 19, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.