Παρέμβαση στο Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ άκουσε εισήγηση από τον κ. Σ. Δανιηλίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, ο οποίος επανέφερε το θέμα που είχε προκύψει και αφορούσε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας δεκάδων ΚΔΑΠ ΜΕΑ, σύμφωνα την υπ’ αριθμ. Υ.Α. Π2β/Γ.Π. οικ. 14957/2001, άρθρο 1, του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται για μονάδες δυναμικότητας 20-25 ατόμων με αναπηρία, χωρίς να αποκλείεται ρητά η φιλοξενία περισσοτέρων ατόμων, εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις ως προς το χώρο.
Μετά από την 375//7.9.2016 απόφαση της ΚΕΔΕ και κατόπιν σχετικών της πιέσεων προς τα Υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Πρόνοιας, ανακαλέστηκαν οι ανακλήσεις των αδειών και τέθηκαν σε ισχύ οι παλαιότερες άδειες που ήδη υπήρχαν, μέχρι τις 31/12/2016.
Στις 13/9/2016 υπήρξε ρητή δέσμευση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και να εναρμονιστεί με την υπάρχουσα κατάσταση.
Τέλος, αφού επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση και είναι ορατός, εκ νέου, ο κίνδυνος να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και να βρεθούν εκατοντάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία χωρίς φροντίδα και εκπαίδευση,
ύστερα από διαλογική συζήτηση,

Αποφασίζει ομόφωνα

Εγκρίνει την άμεση παρέμβαση προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Πρόνοιας, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα και την εκκρεμότητα που υπάρχει στη νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των ΚΔΑΠ ΜΕΑ, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση που έχουμε λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις σχετικές ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ιωάννης Μουράτογλου
Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας
Ο Γενικός Διευθυντής της Κ.Ε.Δ.Ε.

Παρέμβαση στο Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Παρέμβαση στο Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Reviewed by G.Anesto on Νοεμβρίου 24, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.