ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ


Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Κουρουμπλή, να αναφέρεται στις Δημοτικές Κοινωνικές Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ». Διαβάσαμε, επίσης, το Δελτίο Τύπου του ΥΠ.ΕΣ. (15-09-2016) όπου ο κ.Υπουργός αναφέρει τα εξής:

1. «στον επόμενο χρόνο δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και χωρίς ΚΔΑΠ»
2. «Το 2000, λοιπόν, έγιναν οι προδιαγραφές των ΚΔΑΠ. Σας ρωτώ: Έχετε υπ’ όψιν σας αν υπάρχει κανονισμός στα ΚΔΑΠ ακόμη; Πέρασαν δεκαέξι χρόνια από τότε.»
3. «…Οι εργαζόμενοι (…) θα πληρώνονται τώρα κάθε μήνα.»

Είναι ευχής έργον τόσο για τις χιλιάδες οικογένειες με παιδιά πανελλαδικά όσο και για εκατοντάδες άνεργους πτυχιούχους εκπαιδευτικούς και επιστήμονες παιδαγωγικών ειδικοτήτων να γίνει πράξη η δέσμευση του Υπουργού και όντως να βρεθούν οι πόροι για να έχει κάθε Δήμος το ΚΔΑΠ του και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με έναν σωστό σχεδιασμό ο οποίος οφείλει να περιλαμβάνει τόσο την εξασφάλιση των πόρων για τη σταθερή χρηματοδότηση των Δομών όσο και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες Δομές. Στον σχεδιασμό αυτόν θα πρέπει να ενταχθούν και οι προϋπάρχουσες Δομές με την αυτονόητη εξασφάλιση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού που απασχολείται στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επί σειρά ετών με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

Reviewed by G.Anesto on Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.