ΥΠΕΣΔΑ προς Δήμους: Στείλτε στοιχεία για τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων


Τη δυσαρέσκεια του ΥΠΕΣΔΑ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι περίπου ο ένας στους τρεις δήμους δεν έχει στείλει στοιχεία για βαθμολογική κατάταξη υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα  93 δήμοι, 554 ΝΠΔΔ και 407 φορέων  δεν έχουν εκδώσει διαπιστωτικές πράξεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος η διαδικασία προχωρεί μετ’ εμποδίων προχωρεί

Ειδικότερα ενενήντα τρεις δήμοι και 554 Νομικά Πρόσωπα εποπτευόμενα από ΟΤΑ δεν είχαν στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες, έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016, τους πίνακες με την κατάταξη των υπαλλήλων τους σε νέους βαθμούς. Επίσης, 37 φορείς από το σύνολο των 407 ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, Νομικών Προσώπων και ιδρυμάτων που απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουν προβεί σε έκδοση των απαιτούμενων διαπιστωτικών πράξεων βαθμολογικής κατάταξης, μεταξύ άλλων, λόγω διοικητικών εκκρεμοτήτων.

Το έγγραφο (αριθμ. πρωτ. 27877/7.9.2016), που παρουσιάζει «Το Βήμα», έχει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη. Είναι συνέχεια επισημάνσεων της εγκυκλίου της 3ης Αυγούστου 2016 με την οποία, μεταξύ των άλλων, το υπουργείο καλούσε να πραγματοποιηθεί η κατάταξη του προσωπικού και να εφαρμοστούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν οι προβλέψεις του νέου νόμου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων» (ν. 4369/2016).

Οι φορείς που κλήθηκαν να αποστείλουν στοιχεία για τους νέους βαθμούς του προσωπικού ήταν όλοι οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τα ιδρύματα, καθώς και οι σύνδεσμοι αυτών. Ομως, όπως επισημαίνεται στο νέο έγγραφο του υπουργείου, «14 ημέρες μετά την εκπνοή της τεθείσας προθεσμίας (19 Αυγούστου) εμφανίζεται να έχει ανταποκριθεί στην εγκύκλιό μας, αποστέλλοντας στοιχεία, μόνο ένα μέρος αυτών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι υπόλοιποι (93 δήμοι και 554 νομικά πρόσωπα) ενδεχομένως να μην έχουν προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση των απαιτούμενων διαπιστωτικών πράξεων».

Το έγγραφο του κ. Πουλάκη αναφέρει ακόμη: «Κατόπιν αυτού και δεδομένου ότι η αμέλεια εφαρμογής των κείμενων διατάξεων αποτελεί παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, παρακαλούνται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί η βαθμολογική κατάταξη του προσωπικού των φορέων αρμοδιότητάς τους με την έκδοση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων».

ΥΠΕΣΔΑ προς Δήμους: Στείλτε στοιχεία για τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων ΥΠΕΣΔΑ προς Δήμους: Στείλτε στοιχεία για τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων Reviewed by G.Anesto on Σεπτεμβρίου 19, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.