Σε επιλαχόντες δικαιούχους τα 10.000 αδιάθετα voucher για παιδικους σταθμούς



Οι 10.000 αδιάθετες επιταγές (vouchers) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών σε κοινωνικές δομές, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θα δοθούν σε επιλαχόντες γονείς. Ο οριστικός τρόπος  κατανομής τους αναμένεται να γίνει την Τετάρτη σε σύσκεψη συναρμόδιων φορέων, ενώ η τοποθέτηση των παιδιών στις θέσεις αναμένεται να γίνει το αργότερο έως τις 5 Οκτωβρίου.
Σήμερα εξάλλου αναμένεται σε συσκέψεις αρμοδίων να εξειδικευτεί ο τρόπος  υλοποίησης της προχθεσινής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για διάθεση μέρους του τιμήματος των 246 εκ. ευρώ που προέκυψε από την αδειοδότηση  των τηλεοπτικών καναλιών, προκειμένου να φιλοξενηθούν 15.000 παιδιά επιπλέον στις δομές παιδικής φροντίδας.
Να σημειωθεί ότι από τις 10.000 αδιάθετες επιταγές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εντοπίζονται στην περιφέρεια, υπολογίζεται ότι οι 5.000 αφορούν θέσεις για βρέφη μεταξύ 6 μηνών και 2,5 ετών, οι 2.000 θέσεις για παιδικούς σταθμούς και 3.000 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Οι επιταγές αναμένεται να κατανεμηθούν σε περιοχές, στις δομές παιδικής φροντίδας των οποίων, υπάρχουν αδιάθετες θέσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως από τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτει ότι βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη θέσεων, κυρίως για βρέφη και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Και επομένως, όπως έχει υπογραμμίσει κατά καιρούς η ΚΕΔΕ, είναι ανάγκη να εξευρεθούν πόροι  και χρηματοδοτικά εργαλεία για την επέκταση ή κατασκευή νέων δομών παιδικής φροντίδας στους δήμους.
Σε επιλαχόντες δικαιούχους τα 10.000 αδιάθετα voucher για παιδικους σταθμούς Σε επιλαχόντες δικαιούχους τα 10.000 αδιάθετα voucher για παιδικους σταθμούς Reviewed by G.Anesto on Σεπτεμβρίου 12, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.